Valentín skončil – teraz ukáž lásku! (a súťaž)

Na úvod tohto článočku o nezmyselnosti Valentína otázka: postačí jednodňový tréning na to, aby človek odbehol maratón? Alebo vlastne hoci len desiatku? Alebo päťku.

A aké sú šance, aby odbehol ultra?

Presne tak, nulové.

Prečo by teda na podporu kvalitného vzťahu s polovičkami mal stačiť jeden deň, a ešte k tomu doplnený čokoládou a bublinkami? Z toho sa tak akurát jednému zmúti hlava.

A preto pre vás máme niečo trochu iné.

Nájdite si počas tohto týždňa miesto v kalednári na spoločnú chvíľu. Dopredu si dohodnite deň a hodinu, ak treba babky a dedkov k deťom, a choďte spolu von. Raz dávno ste sa rozhodli, že s týmto človekom chcete stráviť všetok svoj čas, dobré aj zlé – ale ha! maratón sa nezabehne sám a bez tréningu. A tak dodajte aj vášmu vzťahu trochu viac výživy a choďte spolu von.

Nechoďte ale na kávu, do reštiky či do kina. Skúste si ísť po spoločné endorfíny, skúste si spolu zabehnúť. (“Akože, čo?!?” možno ste si práve povedali. Ale vydržte, čítajte ďalej.)

Update: Máme dva tri možné scenáre.

1. Trénovaná polovička.

Ak vaša polovička beháva často a vo vašom tempe, toto bude ľahké. Bežte ľahko a využite to na rozhovor. Ale hypotéky a prácu nechajte tak. Spomínajte ako ste začínali randiť, ako ste nenápadne sondovali potenciálnych frajerov, a tak. Spomeňte si, prečo ste spolu.

2. Netrénovaná, zranená, predpartálna/postpartálna polovička.

Aj tak choďte spolu von po nejaké tie endorfíny, len buďte tvoriví. Čo tak rýchlejšia tehotenská prechádzka smerom, ktorý zatiaľ nepoznáte? Alebo novorodenca do šatky/ergonomického nosiča a šup do polí? Alebo čo ak by jeden z vás bol na korčuliach a druhý vedľa neho pobiehal? (Aby bolo jasné, aj muž môže byť ten menej trénovaný.)

A čo ak vaša polovička aj chce skúsiť ten beh, ktorý máte tak radi, ale keď vidí ako si meriate tepy, porovnávate rýchlosti, sledujete tabuľky, poradia na Strave, tuky na bruchu a všeobecne vám z toho preskakuje tak jednoducho nechce ísť v obave, že vás svojou rýchlosťou otrávi?

Keď mňa Matúš začal brávať na dlhšie behy (rozumej, do 12 kilometrov), zo začiatku som po každom väčšom kopci zastala a s totálnym presvedčením dramaticky prorocky vypovedala: “Nudíš sa, čo?” A potom “Ale teraz sa už fakt musíš.” A znovu “Prepáč mi, že som taká pomalá.” Prípadne iba tak sebe popod nos “OtRRRas.”

Frflala som a zlostila sa až ma raz vedúci chytil za ruku a povedal: “Počúvaj sem. Chcem byť s tebou a neprekáža mi, že ideme pomaly. Ale prestaň už s tými rečami.”

A dodal: “..a okrem toho, môžem sa ti slobodne dívať na zadok v elasťákoch. Mám super deň! Sme spolu v lese!”

Pravda pravdúca – veď keď chceme spolu stráviť čas, nejde o vzdialenosti (a aj vy ste niekedy s behom iba začínali). Listujeme spomienkami a vytvárame nové, venujeme sa polovičke a trávime spolu skutočne kvalitný čas.

3. Iná polovička.

Písali ste nám viacerí počas tohto týždňa, že vy nemáte teraz nemáte polovičku, a že aj tak chcete súťažiť. A máte pravdu, veď sú aj iné polovičky – sú obľúbené psiská, ktoré nám verne ležia pri nohách a čakajú na najmenší kúsok šunky. A tiež rodičia či decká, s ktorými si radi vyjdete von po spoločné spomienky a endorfíny – a aj toto sú vzťahy, na ktorých treba rovnako pracovať. Takže poďte s nimi, určite táto súťaž je aj pre vás.

Prečo naša zaláskovaná súťaž

Ani jeden Valentín nič neopraví, ani jeden spoločný výbeh nič nevylepší. Aby celý láskotréning prinášal výsledky, musí byť pravidelný a opakovaný. Je to tak, že? Len s tréningom silnejú stehná a kopce sa bežia ľahšie (zisťovala som na behoch s vedúcim). A len s dobrou prípravou sa zvládne plačúci novorodenec alebo krízy, ktoré jednoducho musia byť, aby sme rástli (zisťujeme s vedúcim každodenne).

Opakovanie spoločných chvíľ teda už nechávame na vás. My vás len podporíme v štarte. Alebo – ak už máte zvyk aktívne spolu tráviť čas – podporíme vás v v jeho priebehu. Teraz keď už prehrmeli všetky valentínske hormóny a všetko sa vracia do normálu, teraz ukáž lásku!

Toto treba spraviť:

Keď pôjdete v tomto týždni teda spolu von po nejaký ten endorfín, spravte si spoločnú selfie. Nemusíte sa muckať ani stískať ani nič, len nech vidieť, že je vám dobre (a pekne vás prosíme, nech to nie je fotka z minulého roka).

Tagnite nás na FB alebo Instagrame, alebo dajte fotku do komentárov ku postu o tejto súťaži na FB, a my v nedeľu 21.februára vyžrebujeme jednu dvojičku, ktorá od nás dostane 30E darčekovú poukážku a dvojbalenie Inov-8 tunelu, lebo pamätáte ako ste si v puberte chceli s frajerom kupovať rovnaké tričká? Hashtag ako pre vás: #terazukazlasku.

Takže?

Valentín skončil – teraz ukáž lásku!

 

 поиск человека по номерурыболовный паукsimple personal accounting softwarekisty4makiyazh.xyzкуплю квартиру в полтавеrussian for strength

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *