Luna sandále na tisíc spôsobov

Aké máte chodidlá? Široké? Krivé? A hlavne, sú rovnaké? Asi nebudú úplne identické, a asi sa budú jedna druhej podobať len trochu, tak navonok. Kto vie aké sú zvnútra. Kedy ste si vyonáčili členok, na ktorú z nich dopadáte silnejšie, a podobne.

Čo dokážu Luna sandále

Luna sandále sú fantasticky variabilné. Viete preto na nich nastavovať a ladiť kopu rozličných prvkov tak, aby sadli hoci aj každému chodidlu osobitne. Vo svojich Luna škatuľkách, ktoré dostanete ak si ich kúpite nájdete hneď aj sadu inštrukcií k tomu, ako si ich nastaviť. Preložili sme ich pre vás do slovenčiny, a môžete si ich stiahnuť aj tu.

Luna inštrukcie

Ešte ich nemáte? Klikajte a kupujte!

Ako majú Luny vyzerať na nohách?

Všelijako. Môže vám vyhovovať, že vám palce pretŕčajú von alebo naopak, že máte veľkú rezervu. Zvykne to byť tak, že čím väčšia rezerva, tým väčšia šanca, že budete naberať kamienky a neporiadok. A tiež že budete zakopávať – aj preto pri objednávaní máte možnosť svoju nohu fakt dobre premerať a porovnať s Luna tabuľkami. Ale je to naozaj individuálne. Veď len pozrite:

Majo Srník – ultrabežec a iné. Beháva hlavne vo Vivo a v Lunách. Pre asi tak milión iných fotiek a celkovo kopu bežeckej aj ľudskej inšpirácie určite sledujte jeho Instagram feed.

A photo posted by Majo Srnik (@majocalgary) on

Na tejto fotke sa Majo chystal na self-supported 100K, lebo aj také veci sa v Lunách dajú. Pozrite, že nad veľkým prstom má ešte malinkú rezervu. Okrem toho si všimnite, že nemá ten špeci remienok naviac, ktorý dostanete s Lunami, a ktorý môžete a nemusíte dať ponad nart. No a pracku má vcelku vysoko k nartu.

Michelle M. Barton – ultrabežkyňa a nie hocaká. Beháva aj s Majom, spolu dali napríklad aj Badwater Salton Sea

Opäť minimálna rezerva nad veľkým palcom. Všimnite si tiež, že malíček nohy, na ktorú dopadá v tomto momente je akoby tesne za stenou podrážky. Noha sa v topánke hýbe, a hlavne v teréne. Presne preto má byť topánka čo najširšia. Ak by tam bola klasická topánka, chlapec malíček sa už nemá kam posunúť a je tlačený k ostatným prstom, čo teda nie je dobré. No a Michelle tiež beží bez toho popruhu cez nart. V porovnaní s Majovou fotkou vyššie má pracku posunutú nižšie, asi v polovici cesty ku prstom. 

A na tomto videu sledujte ako pekne zakopáva. 

Luna Sandals, teda oficálny IG feed Luna sandálov.

A photo posted by LUNA Sandals (@lunasandals) on

Parádny repost brazílskeho bežca-ultrabežca Eduarda Salibu. Ale si to práši! Na tej zadnej nohe vidieť, že jeho druhý palec je dlhší než veľký palec, a vlastne ten aj stanovuje akú veľkú rezervu v sandáloch má. Teda miernu. Okrem toho aha, Eduardo si na sandále dal aj ten voliteľný prúžok, ktorého úlohou je nohu ešte lepšie fixovať. Nuž a pracku celkom nízko ku prstom.

Ľudia z okolia Behnaboso

Roba sme spomínali minule, môžete pozrieť zopár jeho fotiek v článku.

Luny si pred zopár rokmi vyrobil aj Matúš ešte z balíčka Urob si sám, ktorý bol jedna z mála Luna vecí, čo sa dala vtedy kúpiť. Skúšal najprv klasika pneumatiku, ale veľmi skoro sa ukázalo, že Vibram je jednoducho Vibram. A tiež že nie je šnúrka ako šnúrka (aby vás nedorezala). Odbehol v nich pár polmaratónov a maratónov. Jeho obľúbence.

Poradňa pre Luna nosičov

Matúšovi jeho Luny sedia takmer úplne tesne, rysujú mu chodidlo.

No a na záver ešte jedna foto z finálového dobehu štafety Behnaboso na Štefánikovi 2015. Úplne vľavo vidieť Tomáša H., (okrem iného aj fajne rýchleho canicrossera). Voliteľný pásik zapnutý a rezerva pomerne veľká. Pracka blízko k nohe, cez nart.

Stefanik 2015 dobehČo ďalej?

Keď si ich obujete, začnite dolaďovať. Šnúrka cez pracku môže spočiatku ísť pomerne ťažko a používaním sa mierne uvoľní. Máte ale mnoho možností: vysoký nart a nízky a podľa toho pracka vyššie alebo nižšie, prúžok naviac alebo nie, prstové ponožky… alebo aj nie (môžu zhoršovať polohocit). Možno ste po zranení nohy a zistíte, že každú nohu potrebujete mať nastavenú inak. Alebo zistíte, že jedna strana sa kĺže z päty dolu a druhá nie. Hrajte sa s nimi a skúšajte.

Napríklad takto:

Alebo takto:

A ako vraví Barefoot Ted: “Have Fun, Monkeys!”

___

Luna sandále si môžete kúpiť u nás v e-shope. Neľakajte sa z veľkostí, máme aj dámske modely. Riaďte sa výhradne tabuľkou, ktorá je v popise produktu. Určite venujte pozornosť tomu ako sa pri nich určuje veľkosť a dobre preštudujte všetky info, ktoré pre vás máme. Vďaka!

prodvijenie.xyzrapuncelяндекс одноклассники руможно ли взломать ватсапst petersburg tour companyst petersburg florida points of interest

2 Replies to “Luna sandále na tisíc spôsobov”

  1. Zdravim,
    mal som viac pokusov aj na boso.
    Lenze ploche nohy ma obmedzuju…
    Co v tom pripade?
    Mate aj na toto recept s Lunou?
    NPLCH:)

    1. Deto ak mas ploche nohy tak po pouzivani Luna uz ploche nebudu. Mozno nie za mesiac ani pol roka ale urcite uz ploche nebudu. Ale treba ich naozaj stale nosit a nic ine pokial to ide stale mat bosu nohu ci ju mat v Lunach.
      Pr. rano do prace vystupujem z auta v topankach pretoze mi to praca inak nedovoluje v kancelarii sandale. Odchadzam z prace v aute prezuvam. Jednochu vzdy ked je to mozne bud byt na boso alebo v lunach. A teda i behat aj v zime. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *