Sezóna pomaly končí, čo bude ďalej?

Začína jeseň, sezóna finišuje. O chvíľu dobehnete do cieľa, príde zima a s ňou vlastne len málo pretekov alebo bežeckých udalostí. Bude potrebné udržať motiváciu, aby ste nepremrhali zimu a do jari sa vrátili silní a rýchli.

Možno ste v tomto období nebehali vôbec. Možno sa vám v životoch dejú veci, že nie je chuť a/alebo energia a/alebo možnosť – lebo sú aj také obdobia (zranenia, bábätká, čokoľvek). Aj v tom prípade sa na jeseň/zimu treba dobre namotivovať. Dni sa začínajú skracovať, rána chladnúť. Vonku bude kosa a tma, blech.

Ale možno sa nemusíme ani baviť o tom behu alebo o jeseni: občas je jednoducho čas na zmeny, aby sme sa pohli dopredu a mohli zase rásť. Tony Krupicka prešiel z behu na bicykel a lezenie. Emelie Forsberg bola nútená celú minulú sezónu zrušiť kvôli zraneniu už počas svojho prvého preteku, a zdá sa, že z toho vychádza ako silnejšia a pokornejšia bežkyňa. Matt Smith musel prestať s profesionálnym futbalom, vďaka čomu sa z neho stal fenomenálny jedenásty The Doctor.

To sa týka aj nás doma, tiež stojíme pred rozhodnutiami, ktoré nie sú ľahké a nedá sa nad nimi lusknúť prstom. Občas treba konať aj keď nemáte jasné áno alebo nie, a každá možnosť so sebou prinesie výhody aj nevýhody. A tak máme pre vás lockscreen, ktorý vás má povzbudiť.

Kliknutím si stiahnete lockscreen do vášho tabletu.
Kliknutím si stiahnete lockscreen do vášho tabletu.

Ak ste v tejto sezóne odbehli svoj prvý pretek, zaveste si medailu niekam kde ju budete stále vidieť, a rýchlo sa prihláste na ďalší, najlepšie na úvod novej sezóny približne v marci. Tento pretek už môže byť dlhší alebo si povedzte, že pôvodnú vzdialenosť chcete zabehnúť rýchlejšie. Takéto ciele vás budú v zime nútiť neprestávať.

Ak ste odbehli svoj osobný najlepší čas, gratulka. Oddýchnite si, zregenerujte a vymyslite si niečo trochu iné. Možno podstatne kratšia trať ale podstatne rýchlejšia? Alebo nové vzdialenosti? Alebo si ako skúsenejší bežec nájdite bežca začiatočníka, a zimu prežite na behoch spolu.

Ak sa vám darilo behávať pravidelne celé leto a pokračujete pekne v jeseni, vydržte. Do zimy choďte pomalšie, no zvyšujte  objemy. To z vás spraví rýchlejšieho bežca zase na jar.

Nech je ako chce, choďte do záveru sezóny a do zimy s číslami: koľko kilometrov by to malo byť za týždeň? Alebo ktoré kopce vaše nohy ešte nevideli? A s kým sa vám beháva dobre? Toto všetko vám pomôže prežiť nastávajúce ochladenie a zimu v rytme, aby sa na jar vynorili ako lepšie verzie seba samých.

A ak nebehávate, iba stojíte pred veľkými zmenami, držíme vám palce. Želáme vám do každého dňa tri litre odvahy a ešte jedno menšie balenie. Sme v tom s vami.

Kliknutím si stiahnete lockscreen do svojho telefónu.
Kliknutím si stiahnete lockscreen do svojho telefónu.
Predchádzajúce locksreeny si pozrite tuto. Všetky pre nás doteraz vyrobil náš sandálkový kamarát a grafik Robo Šarudy.

синус лифтинг открытыйyaposudaодноклассникискачатькак нарисовать стрелки пошаговоeco travelsunnic

2 Replies to “Sezóna pomaly končí, čo bude ďalej?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *