Dnes poďte behať len v ponožkách

Beh lieči – ale niektoré veci nevylieči

21. marec je Medzinárodným dňom Downovho syndrómu, a vy si dnes môžete na znak vašej podpory obliecť každú ponožku inú.

Downíci ale samozrejme nepotrebujú lútosť, skôr je to o obdive voči nim a voči ich rodinám. Choďte si dnes v tých ponožkách vybehnúť a ako sa budete obzerať po svete, dívajte sa na neho očami Jimmyho Jensona, prvého Downíka, ktorý kedy dokončil maratón v New Yorku. Bol síce jedným z posledných, ktorí prebehli cieľom, ale pozrite na ten pôžitok.

My sa častokrát navlečieme do kompresných návlekov, funkčných tričiek, a kým sme chytili GPS signál už v nás ostala len štipka potešenia z obyčajného behu.

Poučenie: sú aj lepšie veci než mukárenie nad tempom.

Takže keď dnes pôjdete v tých dvojakých ponožkách behať, GPS nechajte doma. Čo poviete? Chodťe dnes na obyčajný naked run, teda bez akéhokoľvek zariadenia a záznamu, a sústreďte sa akurát tak na vlastný dych. Beh lieči, viete. Dajte tomu šancu.

A ešte niečo naviac

Rozhliadnite sa a nájdite si charitatívny projekt, ktorý môžete podporiť. Belo napríklad minulý rok bežal z Košíc do Prahy na podporu autistického centra Rubikon. O pár dní sa zase bude bežať šialená Ultra Lanovka pre detský hospic Plamienok. A potom zase v Bratislave Wings for Life World Run na podporu výskumu poranenia miechy. A svoje ponožkové fotky môžete hodiť na FB stránku Downovho syndrómu.

Tak bežte – svet je väčší než GPS záznam z mapy. A tešiť iných je zdravé.

___
Photo Credit: AdamKR via Compfight ccprodvijenieгеолокация по номеру телефона найти человека онлайнрод подlive webcam sex freevolva rivervisit moscow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *