Recenzia: Luna Mono

Robo je náš (pomerne bláznivý) kamarát. Svojho času dobiehal do práce zo Strečna do Žiliny denne tam a späť, celkom často prespáva v lesoch miesto v posteli, s oblečením to nijako dramaticky nepreháňa (rozumej: jedna vrstva) ani keď sa u nás na východe do neho oprie košický severák, a okrem toho v Prahe absolvoval BTR Running Technique Coaching Course s Lee Saxbym povedľa Maja Srníka. Už skoro dva roky beháva v Lunách. A veľa. Aj v zime. Aj na Štefánikovi ho uvidíte v Behnaboso štafete, a tiež v Lunách. A tak pre nás napísal prečo ich má rád.

Luna sandále jednoznačne odporúčam každému kto sa rozhodol nanovo objaviť spojenie s prírodou počas behu a chôdze. Práve preto ich mám rád. Dodávajú človeku bosonohý pocit a zároveň dostatočne hrubá tvrdá podrážka chráni chodidlo v teréne.

Nájdi Luny.
Nájdi Luny.

Okrem toho, že Luna sandále sú mojou jedinou obuvou na beh a chôdzu, absolvoval som v nich viacero zaujímavých behov. Najdlhší bol na Leteckej 50, prevažne v lese a v teréne. Potom beh z Hubovej do Žiliny, cca 57 km, zväčša po tvrdých asfaltových cestách. V oboch prípadoch sandále zvládli svoju úlohu perfektne. Taktiež si poradili s výstupom na Slavkovký štít. A nebola to iba taká letná prechádzka ale poriadny 75 minútový beh. 

Luna sandále preukazujú výnimočné vlastnosti a kvalitu, preto ich nosím prakticky všade a takmer celoročne. Áno, aj v zime na snehu. Pozitívny prínos z nosenia pre zdravie a správny vývoj chodidla na seba nenechá dlho čakať. 

Príprava na zimu
Príprava na zimu

  Model Mono mi slúži už druhý rok napriek tomu, že som v nich odbehol 3000+ km, nerátajúc chôdzu kade-tade po meste či na turistike. Aj keď opotrebovanie na nich poznať, stále plnia svoju úlohu výborne.

A photo posted by Robert Sarudy (@robert.sarudy) on


Treba však rátať s tým, že každý materiál sa časom unaví. Preto sa môže stať, že po zopár tisíc kilometroch sa plastový plug šnúrky na spodku podrážky zoderie. Dá sa však ľahko vymeniť za nový. Ostatná údržba je nenáročná, ľahko sa čistia a ešte lepšie nosia. Preto niet divu, že z mojich troch párov obuvi, ktorú vlastním, sú dva páry Luna sandále.

Robova učebnicová bežecká forma. A cudzie Merrellky, ktoré testoval.
Robova učebnicová bežecká forma. A cudzie Merrellky, ktoré testoval.
Práve teraz u nás beží predobjednávková akcia na Luna sandále!
Ak sa pridáte, viete si vyrobiť veľmi peknú cenu, tak určite nezaváhajte. Ide máj, bude teplo! (čo je Robovi aj v zime). Všetky info nájdete v e-shope. 

___

Robo pre vás od januára vyrába naše lockscreeny (tuto kukajte jeho portfólio) a trochu píše blog. A sledujte jeho Instagram.

 как выглядит пародонтоз фотоcmsbudgetappмакияж 90транспортная компания доставкаkazan islam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *